INFO BIN berichten verspreid door de politie


06 januari 2022: Waakzaamheid geboden

Diefstallen in woningen na aanbellen voor valse coronatests

Waakzaamheid geboden

Recent hebben zich in Antwerpen (West) meerdere feiten voorgedaan waarbij er sprake is van diefstal in woning gepleegd door 2 vrouwen. Hierbij lijken de feiten specifiek gericht te zijn op oudere slachtoffers, waarbij men aanbelt aan de woning met een list (o.a. door te zeggen dat ze komen voor een 3de corona test af te nemen... ) Slachtoffers laten hen binnen en doen effectief alsof ze een test afnemen. Achteraf moet het slachtoffer 1 Euro betalen met haar bankkaart en een kaartlezer. Later blijkt dat haar bankkaart gestolen is en dat het geld uit haar portefeuille verdwenen is. Er werden diezelfde avond verschillende betalingen verricht met de gestolen bankkaart.

Wij willen eenieder vragen om extra opmerkzaam te zijn en indien men het nodig acht de politie te verwittigen via het noodnummer 101


Andere berichten
08 maart 2021Valse vaccinatie-uitnodigingen
Crisiscentrum waarschuwt voor valse vaccinatie-uitnodigingen, maar hoe herken je wat echt en nep is? Het Crisiscentrum waarschuwt voor cybercriminelen die proberen misbruik te maken van de lopende vaccinatiecampagne. Hoe onderscheid je een valse vaccinatie-uitnodiging van een echte?
10 december 2020Opletten voor valse verplegers
De federale politie waarschuwt woensdag voor diefstallen door "valse verpleegsters", die beweren door de gemeente gestuurd te zijn om Covid-testen af te nemen. Doorgaans plegen twee dames tussen 25 en 30 jaar de feiten. Ze hebben donkere haren en dragen vaak handschoenen en een mondmasker. Ze voeren de coronatests uit met ongeschikt materiaal en in slechte omstandigheden.

Disclaimer13/06/2024