Principe
Stappen
Voorbeelden
VIK

Hoe werkt een BIN?

Gebeurt er iets in je straat (inbraak, verdachte handelingen, verdwijning van een kind), dan geef je dit direct door aan het centrale meldpunt van de politie. Deze laatste geeft het door aan de coördinator die op zijn beurt beslist om het al dan niet aan de betrokken straten door te geven. Alle aangesloten BIN-leden in de betrokken straten worden tegelijkertijd op de hoogte gebracht via de telefoon! Ondertussen zorgen de politiediensten eveneens voor een interventie-eenheid!

Het programma werkt omdat BUREN UITKIJKEN VOOR HUN BUREN. Uw buren weten wie jij bent, met welk type van wagen je rijdt en zullen de eerste zijn om op te merken dat er een inbreker bezig is aan je raam of deur. Elke buur kan zeer nauwkeurig eigenlijk elke kant van de woning in het oog houden, zowel de voor- als achterzijde.

2 soorten berichten

De politie kan 2 soorten berichten zenden aan de BIN-leden:

  • Na een melding van een voorval acht de politie het nuttig dat de BIN_leden even alert zijn. Er wordt een gesproken boodschap (computerstem) uitgezonden van het telefoonnummer 0477 77 77 55.
  • De politie zendt af en toe ook informatieve berichten. Deze worden steeds gezonden via e-mail aan de co√∂rdinator, die deze dan verder verspreidt onder de BIN-leden.
  • Disclaimer21/07/2024